Friday, 16 October 2015

SUNDAE - KOREA

History



Sundae or Soondae is a Korean Dish made 
by boiling or steaming cow/pig intestines that 
are stuffed with various ingredients .It is a kind 
of blood sausage and believed to have been 
eaten for a long time .The common sundae in 
Korea is pig’s intestines stuffed with noodles 
and pork blood.
 
Sundae is a popular late night street 
food in Korea . If you are going to Korea , 
you will find this a lot . There is even a town 
called Sundae Town . Many restaurants 
there served sundae that is why it is called 
sundae town. In Korean drama , most of 
the actors or actress will eat this.

 
 

Taste

If you like chewy and mochi kind of textures, 
maybe you will like this .The taste of the 
sundae is quite mild but with salt , sugar 
and chili powder , the taste will not become 
mild. The taste of blood will come beautifully.


 

Ingredients

3 feet beef or pork intestines
6 sweet potato starch
1 ginger
1 teaspoon salt
1/2 teaspoon pepper
tablespoon sesame oil
1 teaspoon sesame seed
5 scallions
2 cups beef 

Method

Firstly , soak the rice for 30 minutes .
Rinse the rice with cold water. 
Then cook it in a rice cooker.After it is cooked , 
simmer it for 45 minutes and let it cool.
Clean the intestines with warm water, 
Make sure the inside of the intestines is clean 
too.
 
Rinse it with cold water, Then soak it 
in salt water solution.Soak the noodle in 
luke warm water until soft.Chop rough 
the noodle. The scallions must be chop 
finely.Dry toast the sesame seed in a pan 
with medium high heat.Mix all in a big bowl
Using a funnel or a stuffing machine, gently 
squeeze it into the intestines. Do not put to 
many stuffing . 
 
It is to avoid it from spilt open 
when cooking.Tie it with cotton strings.
After that , cook it in a pot with a salt water 
solution.Bring it to a boil , then reduce the 
heat and simmer for about 45 minutes.It is 
done when the toothpick is inserted and 
come out clean. It is done and can be served .
Before serving cut the strings on the sundae.
Don't forget to slice it.


 
 

Conclusion

People in Korea eat it because of the taste .
I don't like chewy texture so i would not eat it. 
Anyway , it is made out of pig's intestines and 
i cannot eat anything related to pigs.Whoever 
that want to try this please go to Korea . 
 
 
 


0 comments:

Post a Comment