Friday, 16 October 2015

CHINA : PIG BLOOD CURD

HISTORY 


 
Pig blood curd is a popular Cantonese delicacy 
in Hong Kong and Southern China.Pink blood curd 
is actually originates in Southern China called 
Blood rice pudding in the 20th Century .
In Southern China , rice is the main ingredient 
of a Chinese cuisine. There are two common 
ways to cook the rice which is by steaming and 
boiling.Usually they used duck meat as a source 
of supplement .However , because of the poor 
conditions in the past , duck were only offered 
during the Chinese festivals.Later , blood rice 
pudding was spread to other villages and villagers 
named it duck blood pudding.However , due to the 
duck price getting higher and the chicken blood 
cannot coagulate to pudding ,duck blood was 
replaced with pig blood. That is when Pig blood 
curd are born


Where can you find it


 
 
Pig blood curd also known as blood tofu or 
blood pudding.Usually it is served with 
noodles or congees because pig blood curd 
itself does not have taste.You can find pig 
blood curd in congges shop ,cart noodles 
shop and cha chaan teng in Hong Kong.


 

Method

Pig blood curd is basically a solidified pig's blood . 
The blood is coagulated by putting the blood in a 
container for about 10 minutes for it to be static.
After that , cut the blood into a shape of a small 
cube.Next , heat in a medium heat pot with enough 
water.During heating it , salt is added to solidify 
the blood cube and always stirred it to prevent 
boiling of water.After 30 minutes , it is ready 
to be served .



 

Conclsusion

It does not look like a blood. The pig blood 
curd looks really like a pudding. However my 
religion does not allowed me to eat it. It's okay , 
I can find other food just like this to eat maybe.


 


0 comments:

Post a Comment