Friday, 16 October 2015

SARDINIANS REGION : CASU MARZU

Assalamualaikum, today we want to share 
about Casu Marzu. Casu Marzu is actually 
a sheep milk cheese and also containing 
small insert larvae. The casu Marzu is 
coming from Sardinia.
 

History

The casu marzu was invented in a long time ago. 
It was made by Sardinians. The casu marzu 
are similar to pecorino which mean an Italian cheese 
that are made from the sheep’s milk. One day, 
the cheese maker decided want to put the 
casu marzu at ouside. He just left it without 
cover it with anything. The flies came and lays 
the eggs on it and the eggs hatch,the 
white manggots live on it.
 
 
 
 
 
One day, the cheese maker decided want 
to put the casu marzu at ouside. He just left 
it without cover it with anything. The flies 
came and lays the eggs on it and the eggs 
hatch,the white manggots live on it.
By doing that, the manggots produce 
and enzime, that cause the casu marzu 
has low fats.
 
 
Until now, the casu marzu are become 
famous amoung Sardinians people.
Casu marzu also was banned by the Italian 
because of it qualities. It not only look 
disgust, but not good to eat. But nowadays, 
the Sardinians people keep eat it as their traditional food.
 

How to Make it ?

Actually I can’t find the recipe to make 
the casu marzu because the casu marzu 
are banned by the Italian. So, it is a illegal 
food. I think it same as the recipe how to make 
the cheese, you just need to put it outside 
without cover it with anything and let the 
flies come. If you want to try it, you can buy 
it from the black market at Italy.
 
 

Conclusion

The conclusion is, I did not know what is are 
special about the casu marzu. This is because 
it actually did not has any benefits. 
The casu marzu just has low fat rather then 
other cheese,but it still not good to eat. 
To me, I would not eat it, because of the manggots 
on the cheese. I really had no idea how 
the Sardinians people love to eat the 
casu marzu even the government was banned it.
 
 
Here a video for you

 

 


0 comments:

Post a Comment