Thursday, 16 July 2015

PHILIPPINES : BALUT (duck embryos)

Assalamualaikum and hello, finally we 
meet again! Today, we will fly to Philippines for searching 
some bizarre food. Are you ready?
In Philippines there are a lot of bizarre food. 
One of them is duck embryo or known as 'Balut
 
 


 
  

History 

Balut are a common food that famous in many 
country such as Philippines, Thailand, Vietnam 
and other. The history of balut, I did not sure actually
were it come from and who was invented it. 
Filipinos people believed that the balut can 
be source of strengthen to a man especially.
 
Balut are made from the duck eggs that are 
only just incubated just for 18 days. This is 
because during that stage the bones of 
duck zigot are still soft to eat.
Usually, the Filipinos people seasoning 
the balut egg with salt, vinegar and soy sauce.
.

 How to make it ?

The ingredient for balut is very easy. 
You just need the duck egg which just 
incubated for 18 days, salt, vinegar and soy sauce.
 
 
 
 
Firstly, boil the balut egg in a pot for 20 minute. 
Next, after it boil, crack it on top and 
you can it eat while it still warm.
If you want to seasoning the egg, 
put the egg in jar, add some water on it. 
Lastly, add some salt and vinegar and left it for one day.


 

 Conclusion

Last but not least, balut may looks unpleasent to us 
but for Filipinos, they believes balut are good 
for their health and body.  Eventhough, we did not eat it, 
we need to respect this as their lifestyle. 
We hope that this post may give you a new 
knowledge about a bizarre food that 
you never known before.
Thank you, see you on the next post.
Here a video for you

1 comments:

@ZainRambo said...

Nice ...

Post a Comment